Vroonermeer Noord
Logo Logo

Voorzieningen Vroonermeer Noord

Wie straks woont in Vroonermeer Noord heeft alle dagelijkse voorzieningen dichtbij. In de buurt komt een gezondheidscentrum, een basisschool, kinderopvang en een peuterspeelzaal. Winkels en supermarkten zijn dichtbij in winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord en in Sint Pancras. En als je even lekker wilt uitwaaien sta je met 20 minuten aan het strand. Op 15 minuten wandelafstand sta je aan het meer van recreatiegebied Geestmerambacht. Ideaal!

Basisschool en voortgezet onderwijs

Basisschool De Lispeltuut is gevestigd in de multifunctionele accommodatie Vroonermeer Zuid en ligt dicht bij Vroonermeer Noord.

In september 2017 is de Vroonermeerschool geopend, een nieuwe openbare basisschool van RONDUIT Onderwijs. Deze basisschool, een dislocatie van de Vlieger, is een geheel zelfstandig draaiende school met een eigen onderwijsconcept.

Samen met de Lispeltuut zal deze openbare basisschool straks haar huisvesting vinden in de nieuw te bouwen brede school in Vroonermeer Noord. Omdat deze nieuwbouw pas in 2018 gereed is, zal openbare basisschool starten met een tijdelijke locatie in de Lispeltuut. 

In de gemeente Alkmaar zijn er meerdere basisscholen. Ook is er voldoende keus voor middelbaar onderwijs. Hogeschool Inholland heeft een breed aanbod in hbo-opleidingen. 

MFA Vroonermeer Zuid

Basisschool De Lispeltuut en peuteropvang Ganzenveer zijn gehuisvest in de multifunctionele accommodatie (MFA) Vroonermeer. Het gebouw ligt in de nieuwbouwwijk Vroonermeer Zuid. Om de hoek bij de MFA is Kindercentum Kinderkroon gehuisvest met een kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

Winkels en supermarkten

Winkelcentrum de Mare is dé winkelboulevard van Alkmaar. Uiteraard zijn hier de bekende supermarkten en winkels vertegenwoordigd. En je kunt hier ook terecht bij een groot aantal lokale winkeliers met elk zo weer hun eigen aanbod. Er is iedere vrijdag koopavond en parkeren is gratis. En dat allemaal op 10 minuten afstand met de fiets of auto. Ideaal!

Gezondheidscentrum

nieuwbouw alkmaar gezondheidscentrum vroonermeer noordAan de Helling in Sint Pancras, grenzend aan de nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord, ligt het nieuwe gezondheidscentrum De Vroonen. In het centrum huisvesten onder meer een apotheek, een huisartsenpraktijk, een tandartspraktijk, een fysiotherapiepraktijk, een medisch pedicure en een verloskundigenpraktijk. 

Recreatieplas Geestmerambacht

Het meer en het water dat door de wijk Vroonermeer Noord loopt, komt in verbinding te staan met het recreatiegebied Geestmerambacht. Het Geestmerambacht brengt natuur en recreatie samen. In dit prachtige gebied zijn fiets- en wandelpaden, een grote plas met stranden, bos, rietoevers en een natuurgebied.

Vroonerplas

In de wijk komt een nieuw riant meer met openbaar toegankelijke eilandjes. Alle wijkbewoners kunnen zo van het water genieten. Op de open plekken tussen het riet is het heerlijk picknicken, voetballen, vissen en luieren. Ook op andere openbare plekken in de wijk, zoals de duinenwal, komen ruime speelplaatsen.

Duin en strand

De weidse duingebieden en schone stranden van Bergen, Schoorl en Egmond liggen op steenworp afstand. Met de fiets, auto of bus zijn de stranden makkelijk te bereiken. Heerlijk om uit te waaien, te zonnebaden of te watersporten.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?