Opgeleverd

Dit is Vroonermeer-Noord

In Alkmaar, op de grens met Langedijk, is de afgelopen jaren Vroonermeer-Noord gebouwd. Een duurzaam en goed bereikbaar nieuwbouwplan met veel groen, veel water en een grote variatie aan woningen. In totaal bestaat deze nieuwe wijk van Alkmaar uit 730 woningen, gebouwd op een ideale plek langs de N245. Waar de nieuwe bewoners landelijk en rustig wonen, maar ook dicht bij de stad!

image alt

Mooie mix van woningen

In Vroonermeer-Noord zijn in totaal 730 nieuwbouwwoningen gerealiseerd, zowel huur- als koopwoningen. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ontwikkelde circa 100 woningen in verschillende typen. Van rijwoningen tot 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. Daarnaast zijn er ook vrije kavels verkocht waar kopers zelf hun eigen woning op konden (laten) bouwen.

De verkoop van de 1e woningen startte in 2017 en in begin 2021 kregen de laatste bewoners de sleutel overhandigd van hun woning in Vroonermeer-Noord. Inmiddels is het prachtige nieuwbouwplan in Alkmaar dus volledig opgeleverd en bewoond.

image alt

Groen en duurzaam wonen in Vroonermeer-Noord

Rust, groen, waterrijk en duurzaam. Dat is Vroonermeer-Noord. Een wijk waar mensen ruim en landelijk wonen. Het nieuwbouwplan ligt feitelijk zowel in Alkmaar als in Langedijk. De woningen zijn gebouwd op het Alkmaarse deel, op het Langedijker deel is – als natuurcompensatie voor de wijk - de Vroonerplas gegraven; een recreatieplas met verschillende (speel)eilanden. Ook aan de westkant van de wijk, langs de Schagerweg, is een groene recreatiestrook aangelegd. Dit ‘Walpark’ is de geluidsbarrière tussen de provinciale weg en de wijk en voorziet de wijk tevens van groen- en speelvoorzieningen.